המדריך לנטף
אחרי שסיפרנו לכם על טכניקת המיצוי שמסעירה את העולם – הרוזין, אנחנו פה להדריך אתכם איך לעשות את זה. אז מה אתם צריכים: מיישר שיער או מגהץ בעל אפשרות לשליטה בטמפרטורה נייר קלף או נייר פרגמנט (חשוב שזה לא יהיה…
אחרי שסיפרנו לכם על טכניקת המיצוי שמסעירה את העולם – הרוזין, אנחנו פה להדריך אתכם איך לעשות את זה.
אז מה אתם צריכים:
מיישר שיער או מגהץ בעל אפשרות לשליטה בטמפרטורה
נייר קלף או נייר פרגמנט (חשוב שזה לא יהיה נייר דביק)
כלי איסוף (כמו סכין גילוח)
וויד (כמובן)
רשת 25 מיקרון
וכפפות (כי חייבים להיות זהירים ואחראים)
שלב 1
חתכו 10 – 20 רצועות נייר (קלף או פרגמנט) בגודל של 10*20 ס״מ.
חממו מבעוד מועד את המגהץ לטמפרטורה של בין 95 מעלות צלזיוס ל- 170 מעלות.
זכרו, בטמפרטורה נמוכה, נניח בין 120 מעלות ל- 150 מעלות, תקבלו יותר טעם/ טרפנים, פחות תשואה והחומר ייראה יותר כמו shutter.
לעומת טמפרטורה גבוהה יותר בין 150 – 170 מעלות תקבלו פחות טעם/טרפנים, יותר תשואה והחומר יהיה פחות יציב, יותר נוזלי.
*המלצה: 150 מעלות צלזיוס בלחיצה של 4-6 שניות עם 0.25 גרם בכל סיבוב.
שלב 2
קחו חלק קטן מהתפרחת שלכם ועטפו אותו במרכז ברשת 25 מיקרון, הניחו את הרשת על רצועת נייר קלף וקפלו אותה, כאשר הפרח במרכז. עכשיו הפעילו לחץ ישירות על המוצר עם המגהץ במשך 3-5 שניות.
שלב 3
שחררו את הלחץ והסירו את נייר הקלף, פתחו את הקיפול, סביב הפרח שלכם יהיו נטפים, הסירו אותם באמצעות
סכין גילוח או כל כלי עזר דק וחד אחר.
יש גם סרטון קצר
או קצת יותר ארוך ומפורט
https://www.youtube.com/watch?v=_cE7OjOm4dI
מה יותר כדאי כלכלית אידוי פרחים או להכין רוזין לאידוי?
נגיד שאני צורך 7 גרם בשבוע באידוי פרחים ; אם אכין רוזין מ7 גרם הוא יספיק לי לשבוע?