ארה”ב: עלייה משמעותית באוכלוסיית קולורדו בעקבות הלגליזציה
אי פעם שקלתם לקחת את הרגליים ולעבור למדינה שיש בה לגליזציה? אתם לא היחידים. מאז חקיקת הלגליזציה ואישור מכירת קנאביס למטרות פנאי, חלה עלייה ניכרת באוכלוסיית קולורדו. בעשור האחרון, אוכלוסיית קולורדו גדלה ב-3.2%, ובקצב הזה, קולורדו צפויה להפוך לאחת המדינות…
אי פעם שקלתם לקחת את הרגליים ולעבור למדינה שיש בה לגליזציה? אתם לא היחידים. מאז חקיקת הלגליזציה ואישור מכירת קנאביס למטרות פנאי, חלה עלייה ניכרת באוכלוסיית קולורדו. בעשור האחרון, אוכלוסיית קולורדו גדלה ב-3.2%, ובקצב הזה, קולורדו צפויה להפוך לאחת המדינות הגדולות והעשירות ביותר בארה”ב.
מי לא רוצה לגור במדינה שיש בה לגליזציה? מטופלים, אנשי עסקים, חובבי פנאי ויזמים חברתיים, כולם נוהרים להגר בשנתיים האחרונות למוקדי הלגליזציה הפזורים ברחבי ארה”ב, ובעיקר למדינות הלגליזציה הוותיקות כמו אורגון וקולורדו.
על פי מחקר שנערך על ידי מכון החקר הגרמני לכלכלת העבודה וארגון IZA, אחד הגורמים העיקריים לצמיחה החדה שנרשמה באוכלוסיית קולורדו היא לגליזציית המריחואנה, שהפכה בתקופה קצרה את כל המדינה, ובעיקר את הערים המרכזיות כמו דנוור וקולורדו ספרינגס, למוקדי עליה לרגל.
מתי החלה ההגירה לקולורדו ומה הוביל אליה?
מכיוון שמדד הגירה בין-מדיני הוא נושא מורכב יותר מאשר שאלה של לגליזציה בלבד, צוות החוקרים ניתח כמות רבה של נתונים חברתיים ופיננסיים, וכן מגמות בתחומים אחרים הידועות ככאלו המשפיעות על הגירה. על פי נתוני הסקרים שנערכו בקרב הקהילה האמריקאית וסקר מעמיק שנערך על ידי מפקד האוכלוסין, ניתחו החוקרים את הגידול באוכלוסיית קולורדו לאורך העשור בין השנים 2005-2015.
בין ממצאי המחקר עולה כי בהשוואה לעליות בקצב האוכלוסייה שאירעו בין השנים 2005-2009, העלייה החדה בהגירה לקולורדו שקיימת היום, החלה לאחר חקיקת הלגליזציה. מהנתונים עולה כי משנת 2011, ובעיקר משנת 2012 (תחילת תהליך הלגליזציה) חלה עלייה באוכלוסיה של 11.4-19.7% אחוזים מדי שנה.
“נכון להערכה שבוצעה בשנת 2015, האוכלוסייה הכוללת של קולורדו גדלה ב-3.2 אחוזים בזכות הלגליזציה של הקנאביס. באותה שנה קולורדו הייתה המדינה השנייה בגודלה בארה”ב כולה,” מסכמים החוקרים.
בנוסף, מראים הנתונים כי כעת, כשמדינות נוספות כמו אורגון, קליפורניה ונבאדה החלו גם הן לקדם לגליזציה, חלה ירידה במספר המהגרים לקולורדו במשך השנה האחרונה.
הגירה ירוקה – האם באמת קיים קשר בין העלייה באוכלוסייה לחקיקה בנושא הקנאביס?
בעוד שהסקרים מציגים בבירור כי קיים קשר ישיר בין המעבר המסיבי וגידול האוכלוסין בקולורדו לחקיקת הלגליזציה, הנתונים ששימשו את החוקרים אינם מספקים מידע על הקנאביס באופן ספציפי, ולכן ניתן להניח כי אולי גם גורמים אחרים שיחקו תפקיד בהגירה ההמונית של אותן שנים.
על פי העיתון המקומי של הבירה, ‘דנבר פוסט’ (The Denver Post), נראה כי בשנת 2016 האוכלוסייה גדלה רק ב -1.4%, מה שמהווה האטה משמעותית ביחס לשנים קודמות. באותה שנה קולורדו מוקמה במקום ה-10 בגידול האוכלוסין ברחבי ארה”ב.
בכדי לנסות להבין לעומק את הקשר בין ההגירה לבין חקיקה בתחום הקנאביס, בחנו החוקרים גם את המדיניות של משרד המשפטים בקולורדו, אשר תרם רבות להרחבת תנאי הזכאות לקנאביס רפואי וחוקק לגליזציה למטרות פנאי, שנכנסה לתוקף רשמי בשנת 2014.
מבחינה מעמיקה זו, עלה כי עוד לפני הלגליזציה הרשמית, כאשר סגן היועץ המשפטי לממשלה לשעבר דוד אוגדן (David W. Ogden) חוקק לראשונה תקנות שמאפשרות מתן מריחואנה רפואית עבור חולים בשנת 2009, הדבר הוביל לעלייה הראשונית באוכלוסיית תושבי המדינה.
כמו כן, החוקרים גם הצביעו על הקלטה שהושמדה על ידי משרד המשפטים בשנת 2013 והגנה על תעשיית המדינה, כגורם מרכזי התורם להגירה.
רווח נקי – אוכלוסיה, משרות ומיסים
מלבד הנתונים אודות כמות וקצב ההגירה, סיכמו החוקרים בקצרה גם את הרווחים שהביאה הלגליזציה לקולורדו בתור ישות מדינית עצמאית, וכן לערים הגדולות בה שקלטו את מרבית ההגירה הנכנסת.
לדברי החוקרים, הלגליזציה השפיעה על ההגירה במספר אספקטים מהותיים. הראשון מביניהם הוא כמות האוכלוסייה הנכנסת, שמתורגמת דרך המנגנון המדיני לתוספת מכובדת מאד לכמות המיסים שמגיעים לקופת המדינה, ומושקעים במערכת החינוך ושלל גורמים נוספים.
בנוסף לכמויות המיסים האדירות, בין השנים 2014-2015, בשנים בהן החלו ליישם את פרקטיקת הלגליזציה, נפתחו בתי עסק ונוספו המון מקומות עבודה חדשים, בסדר גודל כולל של 36-37 אלף משרות חדשות בשוק העבודה המדיני, מעל 40% מהם בעיר דנוור לבדה.
בהסתמך על הנתונים שנאספו במחקר, חוזים החוקרים כי בשנתיים הבאות, גידול האוכלוסין בקולורדו צפוי להגיע להתווספותם של כ-30,500 תושבים חדשים, ופתיחה של כ-20 אלף משרות נוספות לכל הפחות.