ArabicDutchEnglishFrenchGermanHebrewRussianSpanish
שמן קנאביס

שימו שמן קנאביס – מתכוני שמנים בריאים עם קנאביס

שתפו את החברים

חנוכה השמנוני כבר מאחורינו, אבל שמן למינהו, מלווה אותנו קולינרית כל השנה ומכהן כחבר כבוד במתכונים של סלטים, תבשילים ומאפים. אז למה לא לתבל, להפוך את השמן לשמן קנאביס ולתגבר את הערכים הבריאותיים של המנה, עם בונוס של ראש טוב?…

חנוכה השמנוני כבר מאחורינו, אבל שמן למינהו, מלווה אותנו קולינרית כל השנה ומכהן כחבר כבוד במתכונים של סלטים, תבשילים ומאפים. אז למה לא לתבל, להפוך את השמן לשמן קנאביס ולתגבר את הערכים הבריאותיים של המנה, עם בונוס של ראש טוב?  

שמן, יש לדעת, הוא לא מלה גסה כשמדובר בבריאות ואפילו דיאטה. נהפוך הוא, יש שמנים, אלה הבאים מהצומח ולא עברו עיבוד רצחני במפעל, שהם אפילו חיוניים לבריאות ולשמירה על המשקל. שמן זית ושמנים צמחיים אחרים בכבישה קרה, למשל, וגם מאכלים כמו זיתים, אבוקדו, טחינה וזרעים בכלל, אגוזים למיניהם ועוד. אז מה עם שמן קנאביס?

אם בבריאות עסקינן, אפשר ללכת צעד קדימה ולהוסיף לשמן גם קנאביס, שכידוע מגיב מצוין לחומרים שומניים, מכיוון שה-THC מסיס בשמן. למעשה, יש למהול קנאביס בחומר שמנוני, לפני שמשלבים אותו בכל מתכון שהוא.

אז הנה כמה מתכונים של שמנים בריאותיים בתוספת קנאביס, שיכולים לשמש בסיס להכנת עוגות, עוגיות, מאפים או תבשילים, לתבל מנות, או סתם להימרח בקלילות על פרוסת לחם, קרקר או טוסט.

כדי לשמור על איכות החומרים הפעילים של הקנאביס, יש להשתמש בשמנים הירוקים בעיקר לתיבול סלטים קרים, או לבישול בטמפרטורה שלא עולה על 150 מעלות צלזיוס.

 

שמן זית ירוק

שמן זית הוא כידוע מלך השמנים הבריאותיים. הוא מכיל חומצות שומן בלתי רוויות, המון ויטמין E, ויטמין K, מינרלים כמו סידן, אשלגן וברזל ואפס כולסטרול.

המרכיבים

 35 גר’ תפרחות קנאביס

ליטר שמן זית (אפשר גם שמן זרעי ענבים, שמן פשתן או כל שמן אחר בכבישה קרה)

ההכנה

טוחנים את הפרחים לאבקה גסה

יוצקים את השמן לסיר ומחממים על להבה בינונית למשך 10 דקות

מוסיפים את הקנאביס הטחון לסיר, מערבבים ומנמיכים את הלהבה

מבשלים את השמן עם הפרחים במשך 4 שעות, אין צורך לבחוש

אחרי הבישול מניחים לשמן להתקרר כמה שעות

כשהוא מקורר היטב מסננים את החומר

יוצקים אותו לצנצנת, אוטמים ומאחסנים במקרר.

שמן קנאביס

 

חמאת קוקוס ירוקה

שמן קוקוס נחשב לאחד השמנים היותר בריאים, למרות שיש לו גם מתנגדים, בשל תכולת השומנים הרוויים. כך או אחרת, הוא ודאי בריאותי יותר משומן מן החי והוא חף מכולסטרול.  

המרכיבים

כוס מים

כוס שמן קוקוס

14 גר’ תפרחת גרוסה

ההכנה

מכניסים קערה מזכוכית עבה ועמידה לחום לתוך סיר

ממלאים את הסיר במים במפלס שיגיע עד תחתית הקערה

מכניסים את הקוקוס לקערה ומניחים לו להתמוסס

מוסיפים את המים לשמן וממשיכים לחמם

מוסיפים לקערה את התפרחת הגרוסה (אפשר גם לקשור בתוך בד סינון ולהשרות בקערה)

מבשלים למשך 4 שעות

כשהמים קיבלו גוון ירוק מוציאים את שקית הבד או מסננים ומניחים בצד להתקרר

מכניסים את הקערה למקפיא למשך שעתיים

שופכים את המים שנפרדו מהשמן, מעבירים לקופסה ומאחסנים במקרר.

 

חמאת בוטנים ירוקה

בוטנים ידועים כגילטי פלז’ר, אבל למעשה הם מאוד בריאותיים (שייכים, אם לא ידעתם, למשפחת הקטניות). הם מכילים הרבה חלבון, חומצה פולית ומינרלים כמו אשלגן, זרחן, מגנזיום וסידן. גם פה, אפס כולסטרול. כשקונים חמאת בוטנים, עדיף ללכת על הגרסאות הטבעיות יותר. 

המרכיבים

כ-5 גר’ (או יותר) תפרחת קנאביס גרוסה

צנצנת חמאת בוטנים (כ-500 גר’)

ההכנה

מחממים תנור ל-163 מעלות

מערבבים את חמאת הבוטנים והתפרחת בתוך תבנית אפייה

מכסים את התבנית בנייר אלומיניום ומכניסים לתנור ל-25 דקות

מוציאים, מקררים, מעבירים לכי סגור ומאחסנים במקרר.

איך זה גורם לכם להרגיש?
שתפו את החברים
תגובות: 0

כתובת הדוא״ל שלך לא תפורסם. שדות חובה מסומנים ב-*.

שינוי גודל גופנים
ניגודיות