קנאביס וחיות – 6 בעלי חיים מפתיעים שאוהבים להתמסטל
קנאביס וחיות – הידעתם שבני אדם הם לא הזן היחיד בעולם שנהנה לשנות את מצב התודעה שלו? מתברר שלא מעט מהחיות המעניינות ביותר נוהגים לטבול מפעם לפעם את ידם, טוב נו, את אפם לרוב, בחומרים מסממים שונים. בצמח הקנאביס למשל,…
קנאביס וחיות – הידעתם שבני אדם הם לא הזן היחיד בעולם שנהנה לשנות את מצב התודעה שלו? מתברר שלא מעט מהחיות המעניינות ביותר נוהגים לטבול מפעם לפעם את ידם, טוב נו, את אפם לרוב, בחומרים מסממים שונים.
בצמח הקנאביס למשל, הקנאבינואיד CBD כבר נבדק והוכיח יעילות בטיפול בבעלי חיים שסובלים מטראומות וחרדה, ואפילו חברת הקנאביס הרפואי האוסטרלית קארסו פארמה, שמפתחת מוצרים מקנאביס לבעלי החיים, מסבירה – קנאביס וחיות זה שילוב מעניין, לצמח יש אפקט מרגיע מאוד לבעלי חיים, ויותר מזה, הקנאביס יכול להשכיח לחלוטין גם כאבים כרוניים, וכך לשפר את איכות חייהם. אז האם הם צורכים את החומרים האלו במכוון לאחר שהתמכרו? את זה עוד לא הצליחו לפענח, אבל היי, כל עוד זה עושה להם טוב אנחנו בסדר עם זה. אז הנה כמה מבעלי החיים שידועים בקהילה המדעית כמחפשי חומרים מסממים למיניהם, שהם דווקא לא מצמח הקנאביס.
היגואר
חתולי הג’ונגל הענקיים האלה נהנים למנצ’ס על צמח הזיות שנקרא באניסטריופסיס קאפי. היגוארים משתמשים בצמח המטפס כדי לסייע בניקוי מערכת העיכול שלהם, מה שבא לידי ביטוי לרוב בהקאה, אך אפקט ההזיות מתחיל לפני שתהליך הניקוי נגמר. מדענים טוענים כי הצמח מחדד את חושיו של החתול הגדול בזמן שהוא מעורר הזיות קלות. קיים גם צמח בשם catnip שהוא כמו דשא וממסטל את בני דודם החתולים.
דבורים
בסגנון החיים העמוס של הדבורים, חלק מהן לא בנויות לעבודה קשה תמורת גמול קטן כל כך, ובאוכלוסיית הדבורים ישנו מעמד של דבורים שנחשבות לאלכוהוליסטיות. הן מחפשות נוזלים מותססים בתוך כל שטח העבודה והן עפות פחות, מתחברות פחות, ואפילו אגרסיביות יותר.
כבש ההרים
במעלה הרי הרוקי בקנדה צומח זן נדיר של צמח שיכול להפיק השפעה פסיכודלית. בהיותם בין הבודדים ששורדים בגבהים הללו, הכבשים גדולי הקרניים יוצאים מגדרם ממש כדי למצוא את הצמח הספציפי המיוחל.
קופי קפוצ’ין
בני הדודים האלה שלנו שמתגוררים בג’ונגל מצאו דרך נהדרת להגן על עצמם מפני חרקים מסוכנים ועל הדרך לתפוס ראש בזכותו של האפקט הנרקוטי, זן מסוים של מרבה רגליים משפריץ נוזל רעיל כשהוא חש מאוים, וקופי הקפוצ’ין מנצלים זאת ומשתמשים בנוזל הזה כדי לפזר אותו על כל גופם. זה מספק סוטול וגם הגנה בו זמנית.
פילים
ממש כמו הדבורים, גם לפילים יש חיבה להסנפת פירות שנפלו אל האדמה ומתחילים לתסוס, ומיד אחרי סיידר הג’ונגל, הפילים לרוב מתחילים להשתובב ולהסתחבק עם הפילים בעדר.
אייל הצפון
זנים רבים של פטריות הזיה רעילים לבני אדם, אך לא לקיבתו החזקה של האייל. הילידים המקומיים שמו לב לכך כשצפו באיילים מחפשים אחר זן של פטריות שנקרא “אמניטה מוסקריאה”. בעודן רעילות עבורינו, האייל הפיק אחלה חווית אופוריה אינטנסיבית במיוחד מהפטרייה.
אז מסתבר שלא רק בני האדם נהנים לחוות אופוריה במהלך היום שלהם, וגם החיות מוצאות את הסיבות שלהן כדי לצאת קצת מהמצב הנורמלי בו הם חיות ופועלות.