דאב – 7 דברים שאתם צריכים לדעת עליו
גם אם אתם צורכים קנאביס בתדירות גבוהה, הפעם הראשונה שתנסו ‘דאב’ (dab) או BHO (מיצוי בגז) יכולה לגרום לכם לשיעול ולמחנק בגרון. ‘דאב’ ומיצויים נוספים של פרחי הקנאביס הם דרך מהירה ואפילו בריאה יותר להגיע להשפעה הדרושה. סצנת השמנים והמיצויים אירופה ובארצות הברית…
גם אם אתם צורכים קנאביס בתדירות גבוהה, הפעם הראשונה שתנסו ‘דאב’ (dab) או BHO (מיצוי בגז) יכולה לגרום לכם לשיעול ולמחנק בגרון. ‘דאב’ ומיצויים נוספים של פרחי הקנאביס הם דרך מהירה ואפילו בריאה יותר להגיע להשפעה הדרושה. סצנת השמנים והמיצויים אירופה ובארצות הברית מתפתחת במהירות, והמירוץ להשגת החומר הטהור והאיכותי ביותר לא מפסיק.
בישראל, עקב המחיר הגבוה של הקנאביס בשוק השחור קשה יותר למצוא את הריכוזים השונים אצל הסוחר המקומי, ורוב הצרכנים מכינים אותם בעצמם בבית באמצעות מכשירים ביתיים המאפשרים מיצוי קנאביס. לעומת זאת, דווקא משרד הבריאות עדיין לא מאשר לייצר את המיצויים השונים עבור מטופלי הקנאביס, והם נאלצים להכין אותם בעצמם, ובתנאים לא בטוחים, או לפנות לקבוצת הפייסבוק “שמן ריק סימפסון” לקבלת עזרה בהכנה, וזאת כמובן על חשבון המכסה החודשית שלהם.
כך התפתחה לה סצנת מחתרת של לא מעט אנשים בארץ שמכינים לעצמם את השמנים בבית, אבל יש כמה דברים שאתם חייבים לדעת כדי לצרוך את זה כמו שצריך.
1. ריכוז של חומר פעיל משפיע עלינו באופן חזק יותר
‘דאב’ זה למעשה מיצוי השמנים מפרחי הקנאביס בריכוז גבוה מאד. והצריכה שלו נעשית באמצעות חימום לטמפרטורה גבוהה (עדיף מעל 400 מעלות). אחוזי ה-THC או ה-CBD בתרכיזים ובמיצויים השונים הם בדרך כלל בין 65 ל-85 אחוזים, וזאת בהתאם לסוג ושיטת המיצוי. רק כדי שתבינו, פרח ממוצע מכיל בערך 15 עד 25 אחוזים של חומר פעיל.
מכמות גבוהה כזו של THC, אפשר להבין לבד שהכמות שאנחנו צורכים בשאיפה אחת צריכה להיות קטנה במיוחד, אז שימו לב לא להגזים, במיוחד אם זו הפעם הראשונה שלכם. נסו תחילה שאיפות קטנות כדי להרגיל את הגוף לכמות גבוהה של החומר הפעיל, ודי מהר הסיבולת של הגרון שלכם תעלה ואתם תתרגלו למעבר החלק של האדים בגרון.
2. התחילו בשאיפה קטנה
למרות הריכוזים הגבוהים, אין דבר כזה ‘מנת יתר’ של קנאביס. אבל כמובן אם תגזימו במינון שאתם צורכים, זה יכול להוביל להשפעה חזקה מדי, שיכולה לגרום לשיעול חזק ומתמשך עם גירוי בגרון, ואף לבחילה והקאה במקרים מסוימים.
גם אם אתם בטוחים שאתם צרכנים מנוסים עם סיבולת גבוהה, התחילו בשאיפות קטנות יותר, ודי מהר תתרגלו, ותוכלו לשאוף מכל הלב.
3. גם ההרגשה תהיה חזקה
יחס הריכוז של החומר הפעיל ב’דאב’ אל מול הפרחים שלנו הוא פי 3, לכן צפו להשפעה חזקה יותר ממה שהורגלתם אליה. ובעברית, שאיפה אחת של החומר שווה כמו שלוש או ארבע שאיפות מהג’וינט שאתם רגילים אליו. גם אם לקחתם שאיפה אחת יותר מדי, אין מה לדאוג – ההשפעה החזקה מתפוגגת אחרי כמה דקות, ויש לא מעט דברים שניתן לעשות אם ההשפעה של הקנאביס חזקה מדי בשבילכם.
4. התיאבון נפתח
אז למה בעצם צריכת קנאביס מעוררת לנו את התיאבון? מסתבר שלחומר הפעיל יש השפעה נוירולוגית על התאים במוח שקובעים לנו כמה אנחנו אוכלים, והאם אנחנו רעבים. צפו לתיאבון מוגבר (פי 3?) לאחר שההשפעה החזקה תרד מעט.
5. מייבש את הגוף
לדאב יש אפקט משמעותי על הגרון שלכם, שמעביר דרכו את אדי השמן המרוכז ישר לריאות. הצריכה של הדאב נעשית על ידי חימום כלי האידוי לטמפרטורה של מעל 400 מעלות צלזיוס, מה שהופך את המעבר בגרון של האדים לקשה יותר עבור אלו שלא רגילים לסוג הצריכה הזה.
צריכת קנאביס באופן כללי מייבשת את הגוף וצריכת ריכוזים כמובן מגבירה גם את האפקט הזה על הגוף. הקפידו להניח לידכם משקאות קלים ומתוקים שירטיבו את הגרון וימנעו מכם את הצריבה של השאיפה הראשונה שלכם.
6. לא חובה בבאנג
בתחילת השימוש במיצויים, דרך הצריכה המקובלת הייתה באמצעות מכשיר באנג דאב ייעודי. ה’ראש’ של הבאנג עשוי מתכת, שמחוממת באמצעות מבער לטמפרטורה גבוהה במיוחד. לאחר מכן מניחים את החומר הפעיל על הראש המתכת ושואפים את האדים שנוצרים מהמגע של השמן במתכת הלוהטת.
כיום יש לא מעט מכשירי אידוי דאב אלגנטיים וקטנים יותר שמתאימים לשימוש עם דאב ומיצויי קנאביס בריכוזים שונים. את חלקם אף תוכלו לקחת איתכם לכל מקום, והם גם ייכנסו לכם לכיס של הג’ינס.
7. בריא וחסכוני
מלכתחילה, אופן הצריכה של דאב הוא ללא טבק – כך שתוכלו לקבל השפעה חזקה במיוחד, וגם תחסכו מהגוף שלכם את כל החומרים המסוכנים שיש בתערובות הטבק שאנחנו משתמשים בהם בדרך כלל. גם הכמות שאתם צריכים להשתמש בה בכל פעם היא קטנה עד מזערית, וזמן ההשפעה הוא ארוך ומתמשך יותר, מה שהופך אותו לחסכוני ושימושי עבור לא מעט צרכנים.